De SEN-app: samenwerken in je netwerk zonder administratieve rompslomp

HomeBerichtenDe SEN-app: samenwerken in je netwerk zonder administratieve rompslomp

Flexibel (techniek)onderwijs met de SEN-app

De projectleiding van de STERA-Leerroute en Coinversable hebben een oplossing gevonden om voor de hybride vorm van onderwijs de benodigde administratieve handelingen voor de bedrijven tot het minimum te beperken. Door middel van een blockchainapplicatie wordt organisatie-overstijgend de administratie afgehandeld.  De applicatie zorgt voor eenvoudige samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven en resulteert in een betrouwbare en geautomatiseerde administratie van de voortgang van leerlingen.
Zo kan er worden samengewerkt zonder de werkdruk te verhogen. Deze app wordt gebruikt in het VMBO en binnenkort ook in het MBO.

De SEN-app
De SEN-app (Smart Educational Network app) is ontwikkeld om verschillende scholen en bedrijven in een netwerk te laten samenwerken. Zo wordt het mogelijk om leerlingen op verschillende plekken (onderdelen van) vakken te laten halen. Scholen kunnen hun leerlingen daardoor meer (keuze)vakken bieden en tegelijk overzicht houden welke leerling op welke school of bij welk bedrijf welk vak(onderdeel) heeft gedaan en wat de voortgang van deze leerling is.

Eenvoudig en veilig in gebruik
In de app heeft iedereen zijn eigen rol: scholen, docenten, bedrijven, ouders en leerlingen of studenten werken in één workflow samen om het onderwijs persoonlijk en flexibel te maken. De app is eenvoudig in gebruik: elke leerling of student heeft een QR-code die hij of zijn kan laten scannen als hij of zij een opdracht of vakonderdeel heeft afgerond.
Een leerbedrijf kan die QR-code scannen en een opdracht afvinken en daarbij een beoordeling geven. Zij hoeven zo verder geen formulieren in te vullen, en ook maar weinig gegevens van een leerling of student te hebben.

Zie: www.sen-app.nl

STERA evenement 26 november 2019

Bijna 100 vertegenwoordigers van scholen en bedrijven lieten zich 26 november jl. inspireren tijdens het STERA evenement op de Vijverberg. Trendwatcher Farid Tabarki nam de deelnemers tijdens het evenement mee in de voordelen en de kansen van de moderne technologie. Daarnaast konden de aanwezigen deelnemen aan verschillende Experience sessies. Zij maakten in ...