STERA voortgezet in plannen Sterk Techniekonderwijs (STO)

HomeBerichtenSTERA voortgezet in plannen Sterk Techniekonderwijs (STO)

Kenmerkend aan de Achterhoek is dat er een goede onderwijsinfrastructuur bestaat, met het vmbo, het mbo en de vereniging van het regionale bedrijfsleven in de opleidingsbedrijven, waarin wordt samengewerkt. Dit komt tot uitdrukking in een relatief hoge tevredenheid van leerlingen, studenten en het bedrijfsleven. Profijt is een al jaren bestaand samenwerkingsverband van vo, mbo, en hbo in de regio Achterhoek. STO biedt de mogelijkheden om de ambities in de regio Achterhoek rondom de technische beroepskolom te versterken en te versnellen.

De regionaal aansluitende STO-regio’s Achterhoek Midden, Achterhoek Oost, Achterhoek Noord en de Liemers werken hun plannen uit per regio, maar wel in overleg met elkaar. De vier regio’s werken daarvoor samen met het ROC Graafschap College en kennen een belangrijke plaats toe aan de opleidingsbedrijven, aan het STERA-project en het besef dat bedrijven niet begrensd zijn door de regio-indeling ‘Sterk techniekonderwijs’. De vier regio’s nemen deel aan het samenwerkingsverband Profijt, waar binnen een duurzame samenwerkingsrelatie wordt onderhouden.

De SEN-app: samenwerken in je netwerk zonder administratieve rompslomp

Flexibel (techniek)onderwijs met de SEN-app De projectleiding van de STERA-Leerroute en Coinversable hebben een oplossing gevonden om voor de hybride vorm van onderwijs de benodigde administratieve handelingen voor de bedrijven tot het minimum te beperken. Door middel van een blockchainapplicatie wordt organisatie-overstijgend de administratie afgehandeld.  De applicatie zorgt voor ...